diumenge, 25 de febrer de 2018

Temps de Quaresma

La quaresma és el temps litúrgic en el qual ens preparem per a la Pasqua. Dura 40 dies.
Comença el Dimecres de Cendra, acabades  les festes de Carnestoltes i finalitza el Dijous Sant, dijous del que coneixem com "Setmana Santa". Els quaranta dies recorden molts fets bíblics: 40 dies de dejuni de Jesús en el desert, 40 anys del poble d’Israel en el desert, 40 dies que Moisès va passar a la Muntanya del Sinaí, 40 dies del diluvi universal, etc.
Imatge relacionada
La Quaresma i la Setmana Santa es mouen en el calendari seguint la celebració de la Pasqua, que és sempre el diumenge després de la primera lluna plena de primavera.

En la quaresma el color clau és el morat, i se suprimeixen el Glòria i l’Al·leluia, que es reserven per a la celebració del Diumenge de Resurrecció.

Popularment es aquest temps es representa amb una vella de set cames "La Vella Quaresma", penjada al menjador o la cuina de les cases i servia de calendari. Cada setmana se li ha de tallar un peu, fins que no  n’hi quedi cap, i llavors serà Pasqua.


La quaresma és un temps per aturar-nos i fixar-nos en allò bo que tenim a la nostra vida i en allò que podem millorar. El dejú, avui dia, significa privar-nos d'aquells petits capricis que sovint tenim. En privar-nos d'ells uns dies, aprenen a valorar-los més, a pensar en el que realment és important i pensar en els que no tenen la tanta sort. És un temps per a la reflexió i per al canvi d’actituds; com deia en Gandhi “sigues el canvi que vols veure en el món.”
Bona Quaresma a tots!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.