Llibres i contes

CONTES :

- El Peix Irisat: Lluny, en alta mar, hi havia un peix. Però no era un peix corrent, no. Era el peix més bonic de tot l'oceà. Però era aquesta la qualitat que el faria ser feliç?

- Com el llapis: A través de la metàfora del llapis es destaquen quines actituds és important tenir enfront la vida.


- Sorra i pedra: Aquest bonic conta ens fa reflexionar sobre quins records cal realment que perdurin i quins hem de deixar que s'endugui el vent.


LLIBRES RECOMANATS

- Qui era i com vivia el poble de la Bíblia. Edició catalana, de l'original italià. Barcelona: Associació Bíblica de Catalunya - Societats Bíbliques Unides 2000

Aquest llibre us convida a fer una viatge fabulós al temps de la Bíblia. Està dividit en 50 capítols: els 25 primers expliquen la vida en temps de l'Antic Testament i els altres 25, l'ambient i la història del temps de Jesús.

La vida de cada dia en temps de Jesús. Edició catalana, de l'original anglés. Barcelona: Associació Bíblica de Catalunya - Editorial Claret 2000.

Dibuixos vius i originals sobre la vida en temps del Nou Testament, mapes, fotografies, gràfics, juntament amb informació detallada sobre els descobriments arqueològics més importants dels últims anys. Tot això es combina per transportar-nos a l'època de Jesús d'una manera nova i atractiva.

- La Bíblia de tots. Il·lustrada per Pilarín Bayés. Grup62, Barcelona, 2013


Pilarín Bayés posa tota la seva calidesa humana al servei d'una gran obra, la Bíblia. La Bíblia de tots està redactada amb l'assessorament de pedagogs especialitzats i d'experts biblistes que d'una manera atrevida i pensada pretenen provocar les preguntes dels més menuts.

- TORRALBA, Francesc. Ah, sí? Com parlar de Déu als infants. Editorial Claret, Barcelona, 2009.

Déu és un objecte estrany en la vida dels infants del nostre temps. Són fills d'una cultura on Déu és absent o com a mínim ha quedat eclipsat rere una constel·lació de petites divinitats. Viuen en un món sense Déu, juguen en un món sense Déu. L'experiència religiosa recula al pla de l'estricta intimitat. Des de la convicció que Déu és aquell Amor còsmic que alena la persona i la condueix a la màxima plenitud del seu ésser, l'autor considera que és valuós que els infants descobreixin, en el fons del seu ésser, aquesta energia creadora de bondat, de veritat i de bellesa. Els pares diu hem de potenciar en ells el desig de saber, però sobretot, d'estimar. D aquí el títol d aquest llibre i la seva estructura, en forma de diàleg entre mare i fill. Les preguntes que es plantegen, algunes reals, altres elaborades, parteixen de l experiència real de l autor, pare de cinc fills, i se centren, sobretot, en la qüestió de Déu, la llibertat i la mort.

- BUIXADERAS, Sandra. Com viure Jesús en família. Editorial Pòrtic, Grup62, Barcelona, 2013.

Sandra Buxaderas ha provat d’explicar, a Com viure Jesús en família, com viure i transmetre la fe en quinze famílies diferents. Per poder fer aquesta recopilació d’idees i experiències ha endreçat el llibre a partir de temes curts (tres o quatre pàgines) i els exposa en un ampli ventall de temes que ajuden a l’explicitació i vivència de la fe com ara els sagraments, l’estona de pregària familiar, o d’altres més quotidians com la taula, viatjar o cantar, i que es poden veure impregnades des de la senzillesa de Jesús.

- MORA, Gaspar. Què és ser cristià. Editorial Centre de Pastoral Litúrgica (Emaús, 59). Barcelona, 2011.

En el moment actual, en el segle XXI, ¿en què ha de consistir el seguiment de Jesús, les actituds i actuació del cristià, la pregària, la vida eclesial?

- LLIGADAS, Josep. Petit resum de la fe cristiana. Editorial Centre de Pastoral Litúrgica,(Emaús, 69), Bacelona, 2007.

Un resum bàsic i actual del que creiem. Un llibre senzill, que respon moltes preguntes i interrogants, i que serà útil a tot cristià amb inquietuds. I per a tothom que vulgui apropar-se a la fe, i per a catequistes i d’altres agents pastorals que busquin aclarir i ordenar idees. 

- COLL i ALZINA, Francesc. Ensenya'ns a pregar. Editorial Claret (Col·lecció Escola de pregària), Barcelona, 2012.

Escola de pregària, és una col·lecció de cinc llibres que va des de els 7 anys als 11, que vol ser una eina per a pares i educadors, per tal d’ajudar els nens i nenes a entrar en el món de la pregària a partir dels salms.